kliknite za omogućiti zoom
Učitavanje Karte logo
Filters

Putevi malvazije

Uzorci vina Malvazije istarske prikupljeni su u svibnju 2014., od 52 proizvođača vina s područja  istarskog poluotoka (Hrvatska Istra i Slovenska Istra). Od ukupnog broja uzorka vina (n=66), 44 uzorka vina sakupljena su od hrvatskih proizvođača (n=32), a 22 uzorka vina od slovenskih proizvođača (n=20). Svi uzorci vina bili su buteljirani i prisutni na tržištu.

U svibnju 2014. u Institutu za poljoprivredu i turizam, Poreč učinjena je detaljna senzorna analiza vina. Senzorna analiza vina provedena je uz sudjelovanje 5 mješovitih hrvatsko-slovenskih Komisija za senzorno (organoleptičko) ocjenjivanje vina, sastavljenih od 6 certificiranih senzornih analitičara (po Komisiji), članova akreditiranog senzornog panela Instituta, znanstvenika iz područja vinarstva, enologa i sommeliera.

Od ukupno 66 senzorno ocjenjenih uzoraka vina Malvazije, na osnovu aromatskog profila najveći broj vina (n=38) svrstan je u stil svježe vino Malvazije, zatim zrelo vino Malvazije (n=20), 4 uzorka vina u stil tradicionalno vino, te 4 uzorka u stil desertno vino Malvazije. Kod stila svježe vino Malvazije, 33 uzorka svrstano je u podstil tipična voćno-cvjetna aromatika; te 5 vina u podstil sovinjonsko-tiolna aromatika.

1. Svježa Malvazija istarska

Rezultati deskriptivne (opisne) senzorne analize aromatskog profila stila vina svježa Malvazija istarska. VIŠE >>

2. Zrela Malvazija istarska

Rezultati deskriptivne (opisne) senzorne analize aromatskog profila stila vina zrela Malvazija istarska. VIŠE >>

3. Tradicionalna Malvazija istarska

Rezultati deskriptivne (opisne) senzorne analize aromatskog profila stila vina tradicionalna Malvazija istarska. VIŠE >>

4. Desertna Malvazija istarska

Rezultati deskriptivne (opisne) senzorne analize aromatskog profila stila vina desertna Malvazija istarska. VIŠE >>